Sider

29.12.2012

Sunnere stekt ris med bacon og purre

En av yndlingsrettene til sønnen min er stekt ris. Er jo litt varierende fra dag til dag hva en "liker" i 3 års alderen, men stekt ris er en fulltreffer. Vi skulle hatt i gulrøtter men, med litt kaos under matlagingen ble denne uten... Gjerne sleng på et par kokte gulrøtter i tillegg på din variant, så tar vi det med neste gang.

Dette trenger du:
250 gram fullkornsris
200 gram smårett bacon
5 ss toppede frosne erter (toppede)
1 purreløk
6 økologiske egg
3 ss lett melk
1 terning buljong
Litt rapsolje til steking
Litt soya saus med mindre salt

Slik gjør du:
Kok risen etter anvisning på pakken med en terning buljong i vannet
Skrell gulrøttene, del de i to på langs og del de i smale skiver
Pisk alle eggene sammen med melk.
Stek baconet ferdig og deretter hell eggene i og stek til det blir eggehakk med bacon.
Putt så oppi alle grønnsakene.
Bland alt sammen forsiktig.

Til 3-4 personer

Kos dere :)

Lenke: http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/07/stekt-fullkornsris-med-kylling.html

Ingen kommentarer: