Sider

14.10.2011

Jenter kan faktisk bytte dekk på bilen SJÆL

Å skifte dekk i seg selv er jo bare skru av 4 muttere og bytte dekket og sette de på igjen. Er i seg selv ikke en stor operasjon. En blir bare litt møkkete på hendene.

Må jo selvfølgelig jekke bilen opp og ned. Gjerne skru på skruene i kryss slik at dekket ikke blir "skeivt" og litt sånt. Men, utover det er det ikke no hokkus pokkus. Gutta har dessverre ikke hverken super hjerne eller er spesielt handy bare fordi de kan skifte dekk.

Jenter detta er "Piece of cake" for oss :)

Et helt annet spørsmål om man gidder det. Så dessverre gutta der er dere lurt, kan jeg si igjen jenter ;)

Noe annet er kanskje at det kan faktisk være lurt å ha byttet dekk. Hvis du f.eks står midt i ødemarka, det er veldig kaldt og du har lite klær og bensin... Og det tar lang tid til hjelpen kommer. Så kan det lønne seg å kunne skifte det ene dekket som har punktert...

Men, for all del dere skal ikke gjøre forskjell på kjønn for det er faktisk endel mannfolk som kunne ha godt av å gjøre dette også!

Jeg brukte vel en sånn 45 min på å skifte alle 4 dekk og kjøre til bensinstasjon for å fylle luft. Hvem har ikke tid til det? Er vel det, det tar for å stelle seg i kø og få alle byttet om du ikke må vente lengre. Gjør du det selv kan du gjøre det når det passer deg.

Når ble vi så "late" at vi ikke gidder å bytte dekkene selv? Og når ble dette til en "dritt" jobb?
For meg nå etter å ha byttet dekkene selv, føler jeg meg bra og godt å ha gjort det selv. Godt å være selvstendig og ikke avhengig av noen for å klare meg. Til og med sparte jeg jo en 3-500,- og det er jo faktisk endel moro en kan gjøre med de pengene :)

Avsluttende tips til deg: husk å etter stramme boltene om litt. Dette gjelder også for de som bytter dekk på verksted eller andre steder.

PS! Skulle du være usikker på om dekkene ikke sitter på bilen, så kan jeg fortelle deg at det kjenner du raskt på bilen. (Vel og merke at du kjenner bilen din og er oppmerksom på at den endrer mønster).

Lykke til jenter og gutter!

Her er en artikkel også: http://www.klikk.no/motor/bil/article348413.ece

Ingen kommentarer: