Sider

09.10.2011

Tvangsekteskap og fordommer

Er det ikke her i Norge vi er så imot tvangsekteskap? Og vi mener selv at vi ikke har så mye fordommer?
Skal vi se…..hva med vår kronprins Haakon og Mette-Marit. De ble jo dømt side opp og ned for sin kjærlighet. For hvilken grunn? Jo, Mette-Marit har en sønn og er enslig mor. Dette ønsket jo ikke vi oss for kronprinsen (i alle fall ifølge pressen).
For hva ønsket vi (pressen) oss? Fornuftsekteskap? Vi ønsker noen som vi syntes passet bra for kronprinsen ei jente som er helt feilfri og uten karakter. For vi har jo ingen fordommer vi.
Det ble mye oppstyr rundt dette i pressen, hva ville skje hvis det virkelig ble de to?
Skulle vi ha henne som dronning? Ville vi ha ekte kjærlighet? Vi ville jo ha noen som passet for oss og lignet litt mer på fornuftsekteskap (“tvangsekteskap”). For hva skulle vi gjort hvis den nye kjæresten til kronprinsen var en pornostjerne?
Hva så om hun er alenemor? Gjør det henne til et umoralsk menneske uten verdier? Er det ikke bare en styrke å vise at hun kan ta vare på barnet sitt, gå på skole og ha en bijobb?
Noen hevder også at det er greit at de er kjærester men, skal de gifte seg og hun blir dronning forandrer saken seg. Da spør jeg hvorfor? Hva er forskjellen? Lever vi ikke i år 2000? Er det ikke på tide å slutte å dømme andre mennesker for våre egne fordommer?
Ønsker vi ikke alt det beste for vår kronprins? At han er lykkelig? Er ikke det beste i verden ekte kjærlighet og lykke? Unner vi ikke dette vår kommende konge?

Publisert leser innlegg i Elle, 2000 av Lene Haga Skarnes

Ingen kommentarer: