Sider

10.02.2012

Dårlige menyer for barn

Irriterer meg over det dårlige utvalget av menyer for barn på spisesteder i Norge og andre land. Hvorfor serveres det som regel bare hamburger, pannekaker, pommes frites og pølser og hvis spisestedet er litt rause med den sunne kosten så blir det en annen rett.

Sjeldent det blir tilbyd fisk, kylling med noe annet enn pommes frites eller en eneste bit av grønnsaker. Og de drikkene som blir tilbyd er alltid full av sukker.

Hvorfor er det slik? Er det slik at alle foreldre syntes det er greit med ordentlig mat til seg selv og «junk food» til barna, tror virkelig ikke det!  Barn elsker jo smoothies og juice så hvorfor skulle de ikke få noe de liker og samtidig ha næringsstoffer i seg? Så hjelp meg å få spisestedene til å forstå at det er lurt å tilby noe annet til barna våre. Det er vi som er forbrukerne som har makten.

Sier ikke at det ikke er greit en gang i blant å spise pølser og hamburger for all del. Men, det må jo være mulig å kunne spise noe annet.

Hvordan du kan hjelpe til: Du kan spørre etter andre alternativer enn det som står på menyen om spisestedet ikke har et sunnere alternativ enn pommes frites. Spør for eksempel etter kjøttkaker, poteter og grønnsaker.
Spørre hvorfor spisestedet ikke kan tilby alle måltider i barnevariant også.
Jo, flere som spør jo større fokus på dette vil etter hvert spisestedene gi etter.

Hjelp meg å gi barna våre en bedre hverdag. Det er du som foreldre som påvirker ditt barn sitt fremtidige kosthold og helse.

Ingen kommentarer: