Sider

04.02.2012

Jeg mååååååå ha deg


Hvorfor er det slik at noen mennesker bare må «eie» andre mennesker? En får den andre til å føle seg bundet til å være sammen med den andre personen. Gir den dårlig samvittighet og spille på de trådene en kan. Hvordan kan dette være et godt forhold for noen av partene? Begge har det jo tydelig vondt.

Er ille når den ene parten klamrer seg fast i den andre, når den andre gang på gang egentlig gir uttrykk for at den ønsker å løsrive seg fra den andre. Hva med å lese hva den andre partneren ønsker? Ved å kontrollere hverandre og spesielt den ene kontrollerer den andre hele tiden, må jo være utrolig slitsomt. Hvis man stoler så lite på hverandre i et forhold hva har man igjen da? Hva skal en bygge videre på da? Og ikke minst hva er vitsen med å være sammen? 

For en som står utenfor kan det føles som om det er at den ene partneren ikke vil bli forlatt. At en ikke vil at den andre partneren skal gå videre å ha det bra, fordi den andre parten ikke orker tanken. Den parten som manipulerer mest og føler at dette er den eneste måten å beholde partneren sin har virkelig et problem.

Kjærlighet har ikke evighetsstempel, du må lytte til den andre partneren. Er ikke poenget med å være sammen og ha det bra sammen? Gi partneren gode opplevelser og oppleve kjærlighetens sterke følelser.

Å være sammen handler ikke om å si hva den andre i forholdet skal gjøre, kle seg, snakke og være sammen med. Hvis en er så redd for hva partneren skal gjøre så er det vel kanskje ikke et sunt forhold… Heller ikke særlig utviklende eller trygt.

Hvis man virkelig elsker noen er det å gi slipp og la partneren leve livet sitt uansett hvor vondt det gjør. For det eneste en vil er at den andre skal ha det bra.
Selv om det betyr at den andre er sammen med noen andre enn deg...

Ingen kommentarer: