Sider

31.10.2012

De dyreste og flotteste gavene er vel det julen handler om, er det ikke?!


I år har jeg startet nå med min første julegave og det er å sende en sms til 2490 med kodeordet: GLEDE og gitt 80 kroner som tilsvarer 2 middager til mennesker i rus- og gatemiljøet. Vet at Kirkens Bymisjon gjør en bra jobb og behandler mennesker som mennesker.

http://www.bymisjon.no/middag

Utrolig at for at en skal gi kjæresten en bra nok presang så må den minst koste kr.1000,- og den må være fantastisk bra/dyr/kvalitet og så videre og så videre. Helt greit å ville gi til den man har seg nær og kjær. Det jeg ønsker er hva med å dele bitte litt til de andre i nærmiljøet som trenger oss. Ta vekk at en må ha minst hundre slag kaker til jul og at hele huset skinner (tidsklemma). Hva med å ta med barna på et gamle hjem, sykehus, besøke naboen i blokka eller andre steder du vet noen kunne tenkt seg å ha noen å prate med. Det dyrebareste her i livet er ikke penger og status men faktisk kjærlighet, nærhet og glede ved å være sosial.

Veldig rart at julen tar så av på alle mulige måter og at faktisk de som hadde trengt vennskap, omsorg og familie er de som sliter mest. Har du tenkt på hvor lite inkluderende julen faktisk er for de som ikke har familie er? Hvor vondt barn med foreldre som er alkoholikere har det? Skremmende hvor greit det er å drikke i julen med tilhørende romjul. Tenker på med et vondt hjerte på alle barn som gruer seg til julen.

Mange klager på at Norge gir U-hjelp til andre land som trenger det og vi har det utrolig grusomt her hos oss. Ja, og mange av oss har det ikke så bra her hjemme. Dessverre ser jeg tendensen at de som klager mest er også de som gir minst tilbake. De som ofte er litt griske, ikke så mye men som er mest opptatt av seg selv og bare sine nærmeste. Det er ofte mye snakk om urettferdig het, hva med å starte og gi litt til andre/samfunnet og fokusere på det, uten å få betalt for det! Så kanskje jeg og mange andre om det gidder å høre på. Hjelp de som er nær deg og gi igjen til de som bor her i Norge. For faktisk så har hver enkelt av oss et ansvar for de som er i nærheten av oss. Bry deg! Ikke vær redd for og vise at du er engasjert.

Snakket med ei jente her som stemte på et parti bare fordi det sikret hennes egen arv og alt annet var ikke så farlig. Kjenner da at jeg blir litt flau på vegne av andre mennesker…

Vet du at hvis du faktisk gir litt uten tanke på å få tilbake, vil du få tilbake. Bare prøv det er fantastisk. Mammaen min og jeg jobbet en julaften med julefeiringen for de trengende (huff, et dårlig navn…), det var en ganske sterk opplevelse og være medmennesker til noen som trengte noen å snakke med. Hva med å prøve det?

Gjerne gi av deg selv utenom julestria også!

http://www.bymisjon.no/


Ingen kommentarer: