| Pinnekjøtt som er klart, kjøttet har sluppet knoklene. | 
Slik gjør du:
- Kjøp inn pinnekjøttet dagen før du skal servere. Legg pinnekjøttet i vann, å la det stå til du skal tilberedet kjøttet.
- Beregn ca. 500 gram per person (bedre å ha litt for mye enn for lite, det du får til overs varmer du opp i ovnen dagen etter)
- I ca 3 timer før måltidet lager du en rist av bjørkepinner i bunnen av en stor kjele
- (Bjørkepinnene får du kjøpt i butikken, har du små barn kjøp en pakke ekstra ;))
- Legg alt kjøttet over risten
- Fyll opp med vann over risten og opp til kjøttet. La vannet koke opp og skru ned varmen.
- La pinnekjøttet dampkoke i ca. 3 timer eller til kjøttet slipper av knoklene. Pass på at du ikke lar de stå på for lenge etter at de har sluppet for da kan kjøttet bli tørt
| Bygger på med alt kjøttet over risten | 
| Et eksempel på rist med litt kjøtt over | 
Prøvde meg denne gangen på sjysaus, den ble altfor salt og endte med å lage brun saus istedenfor.... Dette er kanskje en erfaring jeg har gjort som du kan ta med deg. Husk og smak på sausen og ha en back-up løsning/plan til denne. Brun saus var godt det også :)
Kos dere, det gjorde vi!
Legger ved oppskriften til gulrot- og persillerotstappe som er veldig godt. Du kan også bruke denne oppskriften til å bytte ut persillerot med kålrot som jeg gjorde denne gangen, begge deler er godt. http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2011/12/gulrot-og-persillerotstappe-som-ekstra.html
 
 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar