Sider

02.12.2012

Deilige hjemmelagde brente mandler

Deilige hjemmelagde brente mandler
Disse ble godkjent av pappaen min nå i kveld, så her er det bare å kose seg til jul dere. Ikke vanskelig i det hele tatt, bare litt tålmodighet med sleiva så er du i mål.

Denne oppskriften gir ikke så mange mandler. Lag gjerne dobbelt eller fem dobbelt så har du litt å gi bort til de du kjenner også.

Dette trenger du:
100 gram mandler
30 gram økologisk sukker
0,25 dl vann
1 ts. soft soya margarin
Litt stekeolje (raps) til å pensle med

Slik gjør du:
Alt koker sammen
Legg mandlene i en panne på middelsvarme mens, du gjør klart et stekebrett eller lignende som du har smurt inn i stekeolje og måler opp de andre ingrediensene.
Bland vann, mandler og sukker i en panne.
Kok opp og rør alt sammen til vannet fordamper.
Når alt vannet har fordampet vil mandlene bli litt grå.
Bland i smøret
Pass på at du unngår å brenne sukkeret mens du holder på, unngå for sterk varme.
Mandlene er litt grå
Fortsett og rør til sukkeret rundt til mandlene har fått en fin «karamellfarge» og bland inn smøret (hvis du ønsker).
Hell mandlene på stekebrettet og del mandlene fra hverandre. Dette gjøres enklest med to gafler. Hvis mandlene ligger sammen når de kjøles, vil de sitte fast i hverandre.
La de bli helt kalde og legg de i en tett boks eller glass. (Slik at du unngår at de blir klissete).
(Ny oppdatert oppskrift: http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2013/12/deilige-hjemmelagde-mandler-med.html )

1 kommentar:

Lene Haga Skarnes sa...

Ny oppdatert oppskrift:
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2013/12/deilige-hjemmelagde-mandler-med.html