Pinnekjøtt som er klart, kjøttet har sluppet knoklene. |
Slik gjør du:
- Kjøp inn pinnekjøttet dagen før du skal servere. Legg pinnekjøttet i vann, å la det stå til du skal tilberedet kjøttet.
- Beregn ca. 500 gram per person (bedre å ha litt for mye enn for lite, det du får til overs varmer du opp i ovnen dagen etter)
- I ca 3 timer før måltidet lager du en rist av bjørkepinner i bunnen av en stor kjele
- (Bjørkepinnene får du kjøpt i butikken, har du små barn kjøp en pakke ekstra ;))
- Legg alt kjøttet over risten
- Fyll opp med vann over risten og opp til kjøttet. La vannet koke opp og skru ned varmen.
- La pinnekjøttet dampkoke i ca. 3 timer eller til kjøttet slipper av knoklene. Pass på at du ikke lar de stå på for lenge etter at de har sluppet for da kan kjøttet bli tørt
Bygger på med alt kjøttet over risten |
Et eksempel på rist med litt kjøtt over |
Prøvde meg denne gangen på sjysaus, den ble altfor salt og endte med å lage brun saus istedenfor.... Dette er kanskje en erfaring jeg har gjort som du kan ta med deg. Husk og smak på sausen og ha en back-up løsning/plan til denne. Brun saus var godt det også :)
Kos dere, det gjorde vi!
Legger ved oppskriften til gulrot- og persillerotstappe som er veldig godt. Du kan også bruke denne oppskriften til å bytte ut persillerot med kålrot som jeg gjorde denne gangen, begge deler er godt. http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2011/12/gulrot-og-persillerotstappe-som-ekstra.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar