Sider

04.10.2012

Grov gratinert hjemmelaget fiskegrateng med laks og purreløk


Dette trenger du:
  • 2 ss Soft margarin
  • 2,5 ss sammalt hvete mel
  • 4 dl økologisk ekstra lett melk
  • 2 klyper sydet flaksalt
  • 1/4 ts hvitt pepper
  • 1/4 ts muskat
  • 1/4 dels purreløk
  • 3 økologiske egg
  • 350 gram fersk laks
  • 2 dl ferdig kokt fullkorns makaroni
  • 3 skiver jarlsbergsost
  • 1 brødskive ekstra grovt brød
Tilbehør:
  • Poteter, økologiske gulrøtter og økologisk lett rømme
Slik gjør du:
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Kok opp vann, ta kjele til siden og la laksen trekke i ca. 10 minutter
  • Skjær purreløken i små biter
  • Lag sausen:
    • Smelt smøret i en kjele og rør inn melet litt etter litt, slik at du unngår klumper. (Gjerne ta av kjelen fra platen, slik at du unngår at sausen blir svidd)
    • Spe inn melken under omrøring
    • Legg i purreløken, salt, hvitt pepper og muskat
    • La småkoke i ca 5 minutter
    • Smak og eventuelt ta i mer krydder
  • Ha i makaroni og fisk i sausen
  • Ha en og en plomme i blandingen og rør rundt
  • Stivpisk eggehvitene, skjær den forsiktig ut med en slikkepott og vend eggehvitene sammen med resten av blandingen.
  • Hell alt i en ildfast form.
  • Rasp opp brødskiven og osten.
  • Strø ost og brødrasp over hele blandingen
  • Stek alt i ovnen på 200 grader i ca. 30-45 min. Den er ferdig når den har fått en gylden farge
  • Kok opp poteter og gulrøtter
Denne oppskriften er for ca. 4 personer. Eller du kan lage til 2 og fryse restene.

I følge min sønn så var det litt lite makaroni, så til barn kan det være et forslag å legge litt mer makaroni i gratengen, eller lage litt ekstra makaroni ved siden av.

Å lage alt tok ca. 1 time - 1 time og et kvarter, det var mest fordi det var noen som skulle vise omtrent alle lekene sine og ikke hjelpe til som pleier å være stas. Så gi deg litt god tid om du har små som henger rundt bena dine.

God middag!


Ingen kommentarer: