Har prøvd et par ganger å fem doble oppskriften uten de beste resultatene. Har funnet ut av at å tre doble oppskriften, så har jeg fått de beste resultatet. Dette fordi det blir rett og slett for mange mandler i pannen ved å fem doble.
Her er min nye oppskrift:
- 100 gram eller litt under 2 dl mandler med skall
- 30 gram eller 2 toppede skjeer økologisk sukker
- 0,25 dl vann
- økologisk smør til pannen
Forskjellen fra forrige oppskrift er at jeg har kuttet ut smøret i selve oppskriften og kun i pannen fra starten. Da har mandlene blitt hardere og enda bedre.
Slik gjør du:
- Legg litt smør og mandlene i en panne, på middelsvarme. Mens du gjør klart et eller flere stekebrett eller lignende som du legger et bakepapir over og mål opp de andre ingrediensene.
- Bland vann og sukker sammen med mandlene i pannen.
- Kok opp og rør alt sammen til vannet fordamper, da vil mandlene bli litt gråe.
- Pass på at du unngår å brenne sukkeret med for sterk varme, mens du holder på.
- Fortsett og rør i pannen til sukkeret rundt mandlene har fått en fin "karamellfarge".
- Hell mandlene på stekebrettet og del mandlene fra hverandre, gjerne med to gafler. For hvis de ikke deles mens de er varme vil de sitte fast i hverandre.
- Når mandlene er kalde, legg de i en tett boks eller i glass (slik at en unngår at de blir klissete, vi vil ha de harde og knasende).
Forrige oppskrift: http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/12/deilige-hjemmelagde-brente-mandler.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar