Sider

28.01.2013

Kjøttkaker med vår- og hvitløk og kjøttkakene er glutenfrie

Tid for hjemmelagde kjøttkaker igjen. Nå ville jeg prøve varianten litt a la karbonadene jeg lagde for litt siden. Karbonader og kjøttkaker blir her i oppskriften ganske like. Denne ble til da på grunn av sykdom og ikke mulighet for butikkbesøk, så brukte vi det vi hadde og det var ingen dum ting.

Til 2-3 personer

Dette trenger du til kjøttkakene:
  • 1 pakke karbonadedeig
  • 3 vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 muskatnøtt = 1/4 ts muskatnøtt
  • litt salt og pepper
  • rapsolje til steking
Slik gjør du:
  • Legg karbonadedeigen i en bolle
  • Rasp muskatnøtten og legg 1/4 ts i bollen
  • Del/hakk opp vårløken og hvitløken i små biter
  • Bland alt sammen
  • Del opp i ønsket størrelse på kjøttkakene. Helst i lik størrelse, for da blir det lettere å steke de sammen etterpå.
  • Rull de til små kjøttkaker. De vil være litt klissete siden det ikke er brukt mel i oppskriften. Så for deg som ønsker kan det være et alternativ, for deg som ønsker glutenfri kjøttkaker er ikke dette et alternativ.
  • Legg på litt salt og pepper (for en litt sterkere smak bruk hvit pepper)
  • Stekes først på sterk varme for å lage en tynn skorpe, deretter stek til kjøttkakene er gjennomstekte.
God middag!

Lenke:
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2013/01/deilig-sunne-hjemmelagde-karbonader-med.html
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2013/01/potetstappe-med-rotmos-blir-ikke-bedre.html
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/03/kylling-kjttboller-servert-med-poteter.html
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/08/kyllingkjttboller-av-kalkun-med-gulrot.html
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/08/hjemmelagd-tomatsaus-med-grnnsaker.html

Ingen kommentarer: