Et lag poteter, salt, pepper og hvitløk |
- Norske poteter (litt «grove») gjerne store for da er det lettere å skjære de, ta flere poteter på hver person da ofte folk spiser mer enn vanlige poteter. Jeg pleier å beregne ca. 3,5 pr. person.
- 1/3 l Krem Fløte
- Jarlsbergost
- hvitløk (1 stort fedd holder til en 4 personer)
- salt
- pepper
Sett ovnen på 175 grader
Rensk potetene og skjær de i tynne skiver
Ta et hvitløksfedd, skrell det og hakk det opp i små biter
Legg så ca. 3-4 lag med: poteter så litt salt, pepper og hvitløk
Når du har brukt opp alle potetene eller fastformen er full, heller du på fløte.
For 4 personer holder det med en kartong fløte. Pass på uansett at det ikke er fløte helt opp til kanten, for da vil det renne over når du steker den i ovnen.
Dryss over revet ost
Sett den i ovnen, stekes så i 1-1 ½ time
For å sjekke at potetene er ferdige bruk gaffelen din, når potetene ikke gir motstand lengre så er de klare. Pluss at osten må være litt stekt, hvis potetene ikke er ferdig og osten er brun. Legger du på aluminiumsfolie på men du venter på at potetene blir ferdige.
La de fløtegratinerte potetene hvile litt før servering
Klar til å settes i ovnen |
Fult med poteter |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar