Denne oppskriften er litt grovere enn den jeg har
lagt ut tidligere, for deg som liker det.
Oppskriften er for ca. 10-11 små boller
Dette trenger du:
3 dl ekstra lett melk med vitamin D
75 gram soft flora (smør)
1/2 pakke gjær
3/4 dl. økologisk sukker
1 t-skje malt kardemomme
250 gram sammalt hvete fin
200 gram bygg
100 gram rug
2 dl rosiner eller den mengden du ønsker
1 eggeplomme
Slik gjør du:
Oppskriften er for ca. 10-11 små boller
Dette trenger du:
3 dl ekstra lett melk med vitamin D
75 gram soft flora (smør)
1/2 pakke gjær
3/4 dl. økologisk sukker
1 t-skje malt kardemomme
250 gram sammalt hvete fin
200 gram bygg
100 gram rug
2 dl rosiner eller den mengden du ønsker
1 eggeplomme
Slik gjør du:
- Smelt soft flora og ha i melken, varmes kun til lunket. Hell oppi gjæren og rør ut gjæren.
- I en bolle tar du tørr varene: mel, sukker og kardemomme. Bland disse sammen.
- Lag en grop i midten av bollen og hell det våte oppi. Bland alt sammen.
- Elt til deigen sitter sammen og evt. til deigen ikke lengre er klissete.
- Deigen skal heve under plast i 40 min. Sett den på et lunt sted til den blir omtrent dobbelt så stor.
- Del deigen i 10-11 like store deler og ha i rosinene.
Hvis ønskelig pensle bollene med egg og sett de inn i en ovn på 225 grader. Settes midt i ovnen.
Stekes i 8-13 minutter. Kommer an på din ovn og hvordan dine boller er. Du kan sjekke om bollene dine er ferdig med å tappe på undersiden av bollen. Hvis lyden er hul, da er bollene ferdige.
Bollene avkjøles på rist.
Mmmmmm kos deg!
Flere oppskrifter på boller: http://lenehagaskarnes.blogspot.com/2011/10/grove-boller.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar