Sider

04.02.2012

Grove rosin boller II


Denne oppskriften er litt grovere enn den jeg har lagt ut tidligere, for deg som liker det.

Oppskriften er for ca. 10-11 små boller

Dette trenger du:
3 dl ekstra lett melk med vitamin D
75 gram soft flora (smør)
1/2 pakke gjær
3/4 dl. økologisk sukker
1 t-skje malt kardemomme
250 gram sammalt hvete fin
200 gram bygg
100 gram rug
2 dl rosiner eller den mengden du ønsker
1 eggeplomme

Slik gjør du:
  • Smelt soft flora og ha i melken, varmes kun til lunket. Hell oppi gjæren og rør ut gjæren.
  • I en bolle tar du tørr varene: mel, sukker og kardemomme. Bland disse sammen.
  • Lag en grop i midten av bollen og hell det våte oppi. Bland alt sammen.
  • Elt til deigen sitter sammen og evt. til deigen ikke lengre er klissete.
  • Deigen skal heve under plast i 40 min. Sett den på et lunt sted til den blir omtrent dobbelt så stor.
  • Del deigen i 10-11 like store deler og ha i rosinene.
Bollene settes på en stekeplate enten en med teflon eller bruk bakepapir. Legg et kjøkken håndkle over og la bollene heve i 30 minutter.

Hvis ønskelig pensle bollene med egg og sett de inn i en ovn på 225 grader. Settes midt i ovnen.
Stekes i 8-13 minutter. Kommer an på din ovn og hvordan dine boller er. Du kan sjekke om bollene dine er ferdig med å tappe på undersiden av bollen. Hvis lyden er hul, da er bollene ferdige.

Bollene avkjøles på rist.

Mmmmmm kos deg!

Flere oppskrifter på boller: http://lenehagaskarnes.blogspot.com/2011/10/grove-boller.html

Ingen kommentarer: