Sider

19.04.2012

Ovnsbakte båtpoteter med paprika, vårløk, sopp og hvitløk

Dette trenger du:
2,5 stk økologisk potet pr. person
3-4 små sopp pr. person
2 vårløk pr. person
3 skiver paprika pr. person
1/4 kinesisk hvitløk pr.person (eller mer om ønskelig)
2 ts paprika krydder
Rapsolje til steking

Slik gjør du:
*Sett ovnen på 200 grader
*Skyll og rens potetene, men behold skallet. Del de opp i båter.
*Vask og skjær opp resten av grønnsakene i ønsket størrelse på bitene. Skrell hvitløken og hakk den i små biter eller ta den i en hvitløkpresse.
*Legg alle potetbåtene i bunn av en ildfast form.
*Legg et lag med hvitløk og paprika krydderet over. Fordel deretter resten av grønnsakene over.
*Hell deretter litt rapsolje over alle grønnsakene slik at de ikke brenner seg og du får litt saftige grønnsaker.
*Legg på aluminiumsfolie over den ildfaste formen.
*Stekes i 1,5-2 timer eller til du stikker gaffelen lett igjennom potetene.

Veldig godt som tilbehør til kjøtt og kylling.
Kos deg!

Kinesisk hvitløk: http://www.frukt.no/leksikon/gronnsaker/lok-og-purre/kinesisk-hvitlok/

Ingen kommentarer: