Sider

08.01.2012

Faller du mye på ski?


Hvilken annen trening enn styrke trenger du som tilleggs trening på ski? Balanse
En av de store utfordringene på ski i tillegg til utholdenhet og styrke i kroppen er jo selvfølgelig balanse. Balansen er jo en av de faktorene som gjør at vi ofte faller.

Anbefaler å trene balanse i tillegg til styrkeøvelser. Du kan kombinere styrkeøvelsene med balanseøvelserDu trenger en utfordring annet enn å trene i ett (stødig) apparat eller noe som står stødig på gulvet. Noe av det du kan bruke er Redcord apparat, BOSU-ball, balanse puter osv. Et annet alternativ er å bruke cross apparat og slippe hendene, hvor du «løper» uten å holde deg fast (prøv det er en utfordring).

Bare din eller din personlige trener sin fantasi er begrensinger på hvilke øvelser du kan utføre. Det eneste du må huske på er treningsprinsippene, som for eksempel at du holder kontroll med korsettet ditt osv. Så vil det være litt forskjell om du bare kjører «nedover» ski (utfor og lignende) eller «bortover» ski (langrenn).

De fleste av balanseøvelsene du gjør som du trenger å utfordre deg på vil gjøre at du blir bedre på balanse. Men, prøv at de ligner på den idretten du skal gjøre da blir du bedre i din idrett som her å ha ski på bena.

Er det snø ute, ta på deg skiene og utfor deg selv med å ha på sekk. Eller gjør andre øvelser, som å leke leker i snøen eller mer type styrkeøvelser med skiene på uten å bruke stavene.

Her er en øvelse du kan gjøre i flere varianter:
Utfall på Redcord. Alternativer til utfall:
  • Et ben med bred slynge og med å holde armene på tauene og uten å holde
  • Et ben med smal slynge og med å holde armene på tauene og uten å holde
  • To ben, ett i hver smale slynge og med å holde armene på tauene og uten å holde

Legger ved en video fra YouTube, se fra tiden 3:30 og utover, et eksempel på utfall i Redcord apparat (skru ned lyden…) (Skal se om jeg får laget en egen video snart ;)).

Lenker:

Ingen kommentarer: