Gulrotkake ferdig pyntet med dinosaurstrøssel |
Ingredienser:
4 økologiske egg
3 dl økologisk sukker
1 1/2 dl fin malt rug eller bygg (økologisk)
1 1/2 dl sammalt spelt
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl rapsolje (til baking)
5 dl revet økologisk gulrot
Litt rapsolje (til steking - i formen)
"Glasuren":
1 1/2 boks kremost med mandarin og ananas (Tine)
3 dl melis
Denne gangen brukte jeg også Dinosaurstrøssel, men er like god også uten denne.
Slik gjør du:
- Visp eggedosis av egg og sukker (skal bli nesten hvit og uten klomper)
- Bland i mel, bakepulver, kanel, salt og vaniljesukker og rør til en jevn røre.
- Ha i olje og gulrøtter.
Stek kaken på 180 grader i ca. 30-35 min.
Tips: For å sjekke om den er ferdig bruk en trepinne og sjekk om at kaken ikke er "deigete" når du trekker den opp fra kaken, mens den står i ovnen.
Avkjøl kaken.
Ha smøreosten og melis i en prosessor og kjør den til en jevn masse, som du fordeler på kaken.
God gulrotkake!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar