1/2 pakke tørr gjær
2 dl økologisk melk eller ekstra lett melk (lunken)
5 ss Softsoya (smeltet)
4 ss økologisk sukker
5-6 dl sammalt spelt
økologiske rosiner
Stekes i stekeovn: ca 240 grader midt i ovnen i 5-7 min.
Slik gjør du:
- Hel gjæren i en bakebolle, tilsett ca halvparten av den lunkne melken og rør ut gjæren.
- Hell resten av melken i bollen sammen med smeltet Softsoya og sukker.
- Tilsett melet og elt deigen (gjerne fyll på med mel helt til deigen ikke er klissete lengre)
- Dekk bollen med plast og la den heve.
- Trill deretter ut deigen og del den opp i ca. 8 biter og trill ut bollene. Trill også inn så mye rosiner du selv ønsker inn i bollene (de blir da mye mer saftige med rosiner)
- Legg bollene på en bakeplate med bakepapir (ol.).
- Legg over plast og la bollene heve til ca nesten dobbel størrelse (de er litt tunge pga det grove melet).
- Stek bollene til de har fått litt farge på toppen, se tid høyere opp.
Flere oppskrifter på boller: http://lenehagaskarnes.blogspot.com/2012/02/grove-rosin-boller-ii.html
Lenke: http://lenehagaskarnes.blogspot.com/2011/10/grovepannekaker-med-br.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar