Sider

06.12.2012

Pinnekjøtt som julemiddag hjemme hos Skarnes

Pinnekjøtt som er klart, kjøttet har sluppet knoklene.
Pinnekjøtt er noe som hører julemiddager til. Denne gangen ble den ganske tidlig på grunn av besøk fra det store utland. Jeg beregnet 500 gram per person med pinnekjøtt, hos oss ble det litt til overs (dagen derpå mat). Serverte pinnekjøttet med vossa korv, rotmos av gulrøtter og kålrot, sossiser (for minstemann) og mandelpoteter.



Slik gjør du:
  • Kjøp inn pinnekjøttet dagen før du skal servere. Legg pinnekjøttet i vann, å la det stå til du skal tilberedet kjøttet.
  • Beregn ca. 500 gram per person (bedre å ha litt for mye enn for lite, det du får til overs varmer du opp i ovnen dagen etter)
  • I ca 3 timer før måltidet lager du en rist av bjørkepinner i bunnen av en stor kjele
    • (Bjørkepinnene får du kjøpt i butikken, har du små barn kjøp en pakke ekstra ;))
  • Legg alt kjøttet over risten
  • Fyll opp med vann over risten og opp til kjøttet. La vannet koke opp og skru ned varmen.
  • Bygger på med alt kjøttet over risten
    Et eksempel på rist med litt kjøtt over
  • La pinnekjøttet dampkoke i ca. 3 timer eller til kjøttet slipper av knoklene. Pass på at du ikke lar de stå på for lenge etter at de har sluppet for da kan kjøttet bli tørt

Prøvde meg denne gangen på sjysaus, den ble altfor salt og endte med å lage brun saus istedenfor.... Dette er kanskje en erfaring jeg har gjort som du kan ta med deg. Husk og smak på sausen og ha en back-up løsning/plan til denne. Brun saus var godt det også :)

Kos dere, det gjorde vi!

Legger ved oppskriften til gulrot- og persillerotstappe som er veldig godt. Du kan også bruke denne oppskriften til å bytte ut persillerot med kålrot som jeg gjorde denne gangen, begge deler er godt. http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2011/12/gulrot-og-persillerotstappe-som-ekstra.html


Ingen kommentarer: