Har vært litt borte fra bloggen min pga. eksamen, kurs og alt annet som må gjøres i en hektisk hverdag frem mot sommeren. Er nå sterkere tilbake. Kom over Hellstrøm sitt matprogram tilfeldig på tv'en her mens jeg pusset opp. Fikk så lyst til å prøve denne retten: http://mat.tv3.no/oppskrifter/hellstrom-rydder-opp-hjemme/tradisjonsrike-grynpolser-fra-lillehammer
Så som en drømmer om, gjør jeg. Noen av bildene har ikke så god kvalitet fordi det var mørkt og det damper fra maten, men derimot matretten var veldig god! Lett å lage, eneste er at du bør forberede dagen før. Regnet ut hvor mye jeg skulle lage gjennom å bruke oppskriften http://mat.tv3.no/oppskrifter/hellstrom-rydder-opp-hjemme/tradisjonsrike-grynpolser-fra-lillehammer
Valgte litt ulikt enn det oppskriften opprinnelig var laget med i programmet, fordi jeg tåler ikke løk så godt. Derfor byttet jeg det ut med purreløk og jeg puttet inn potet. For å gjøre det enkelt valgte jeg en oppskrift som holdt til en svineknokkel. Prøver alltid å finne så mye som mulig av økologisk mat, det er ikke alltid jeg er like heldig med utvalget.
Dette brukte jeg:
1 svineknokkel
1/2 sellerirot
3 økologiske gulerøtter
1 stor potet
1 purre
1/2 eske med byggryn
økologisk pepper og salt
vann
Først veide jeg opp halve esken av byggryn, som ble da 250 gram.
La grynene i en bolle med vann over 1 døgn
Tok av kjøttet fra knoken og kastet restene.
Blandet kjøttet sammen med grønnsakene. Satt kjelen i kjøleskapet.
Krydret litt med pepper og bittelitt salt og det smakte ganske godt. Veldig grei rett å lage når en skal ha mange på besøk også ved at du kan forberede retten stort sett dagen før. Det eneste du trenger er store kjeler for å få plass til knoklene når du skal koke. Neste gang kommer jeg til å lage større rett slik at jeg kan fryse ned til oss.
Kos deg, det gjorde vi!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar