Sider

07.01.2016

Topptur til Bjønnåsen i Rælingen kommune

Utsikt fra Bjønnåsen, tatt fra mobilen min 21.11.2015.

Ble topptur i mørket på meg her en ettermiddag, altså uten barn og kun meg selv og mine egne tanker. Veldig godt å bare være meg og gå i helt eget tempo noen ganger. Var litt mørkere enn det jeg hadde tenkt at det var en ettermiddag her. Hadde tatt med hodelykt, men trengte den ikke før jeg gikk hjemover igjen. Selv hodelykt måtte jeg gamble litt på stien, for alt er litt annerledes ut i mørket.  Pluss at jeg ikke hadde gått denne turen før. Gikk greit det, phu. En fin tur med blå merking fra DNT, så lett å finne frem i dagslys.


Nådde målet til toppen av Bjønnåsen som er 396 meter over havet. Gøy å registrere navnet sitt på og har nådd en topp, ikke bare for barn assa. Mestring gjelder alle alderstrinn!I følge Endomondo var det 5,06 km jeg gikk og hadde en varighet på 1,5t, det var med stopp på toppen med drikking av kakao og laging av suppe (veldig godt). Hadde en snittfart på 3,1 km/t og toppfart på 8,8 km/t. Gikk i akkurat det tempoet jeg ønsket selv, som er godt innimellom.


Hvis en har med barn må en beregne mye lengre tid for det er mye å se på/ta på og omveier på vei opp til toppen. Det går også an å starte løypa høyere oppe ved Blystadlia, som gjør den litt kortere. Det er mye stigninger på vei opp og kan være ok noen ganger å starte høyere opp for barna.

Jeg kjørte til Blystadvegen og Tømmerveien, Blystadlia og parkerte ved klubbhuset til fotballklubben. Gikk derifra og inn forbi Sandbekkstua og fulgte skilting og merking til Bjønnåsen.

Legger ved noen relevante linker:
https://www.google.no/maps/place/Sandbekkstua/@59.9308891,11.031803,17.2z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x522960d4fdc3a4f2

https://narvik.turistforeningen.no/index.php?fo_id=8950

https://www.google.no/search?client=safari&rls=en&q=dnt+bj%C3%B8nn%C3%A5sen&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gfe_rd=cr&ei=CT-OVoXfOoyOOqjAmrAL

2 kommentarer:

Kristine sa...

Hei :)
Finner spinningsprogrammene dine veldig verdifull de dagene jeg ikke rekker gruppetimene. Noen tips slik at jeg klarer å lage et slikt program selv? Og kanskje har du et nytt på lur? ��

Lene Haga Skarnes sa...

Hei Kristine. Beklager litt sent svar, så ikke kommentaren din før nå. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Akkurat denne sesongen har jeg ikke sykkel, så har dessverre ikke et nytt på lur... Først vil det kunne være å lære seg å finne beaten, ved å telle sangene. Så kan du prøve å følge rpm/bmp som jeg har brukt i de andre spillelistene slik at du har en type mal å gå ut fra. Skal tenke litt på om jeg kan lage et innlegg på dette etter hvert.
Ellers så kan det være noen tips her:
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/search/label/sykkelinstruktør
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/08/hvor-finner-jeg-musikk.html
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2011/11/hvorfor-bruke-lype-nar-en-sykler.html
Håper det var litt til hjelp! Mvh. Lene