Sider

09.02.2013

Klippekrans, kringle eller bolledeig med fyll som er litt grovere


I dag var vi litt slappe etter en liten skitur, så da ble det baking på oss. Sønnen min ville kjevle og kjevling det ble. Vi lagde først en halv/kvart grov bolledeig og så la vi på fyllet. Kan i tillegg fylle på med eple hvis en ønsker det. Eneste minuset med å lage denne er at det tar litt tid.

Til bolledeigen trenger du:
1 pakke mors hjemmebakte tørrgjær
2 dl hel melk
5 ss soft flora margarin
4 ss økologisk sukker
1/2 ts kardemomme
3 dl økologisk fin hvetemel
1,5 dl sammalt fin hvetemel

Slik gjør du:
Varm opp melken slik at den er lunken (Ikke koke)
Ta litt og litt gjær og melk og bland ut gjæren slik at den blander seg med melken.
Smelt margarinen
Tilsett margarin, sukker og kardemomme og til slutt melet.
Elt deigen. Du må mest sannsynlig ta med litt mel til, slik at deigen slipper og er glatt.
Legg deigen i en bolle, legg over et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse.

Til fyllet trenger du:
1,5 ss soft flora margarin
2 ss økologisk rør sukker
1 ts kanel

Slik gjør du:
Ta ut margarinen og la den stå i rom temperatur, slik at den blir lett å smøre.
Lag en pølse av deigen.
Kjevl ut pølsen slik at den blir rektangel og flat.
Smør ut margarinen på hele deigen. Legg den sammenrullede deigen på et bakepapir.
Rull sammen deigen fra langsiden og fest den i endene.
Klipp langt ned i deigen og med det mellomrommet du ønsker.
Dekk deigen til med plast og la den heve til ca dobbelt størrelse
Pensle deigen med vann og sett i ovnen.

Stekes på 220 grader i ca 15-17 min, nederst i ovnen.

Mmmmmmmm, deilig lørdagskos og til morsdag i morgen.

Deig til heving
Deig som er hevet i dobbelt størrelse
Kjevlet deig med margarin, sukker og kanel
Klippet krans
Deig til heving
Ferdig til å konsumeres

Ingen kommentarer: