Dette trenger du:
- 1,5 kg økologisk hodekål
- 1,5 kg fårikål kjøtt (lammekjøtt)
- 5 ts hel svart økologisk eller fairtrade pepper
- 4 klyper flaksalt
- 2-3 dl vann
- Poteter og annet ønsket tilbehør
Slik gjør du:
- Del hodekålen i båter og skjær vekk den tykkeste delen.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kjele. (Skal du lage mye prøv å få lånt deg en stor kjele, smaker best jo mer det er i kjelen). Bruker du en kjele som ikke er av teflon, legg kjøttbitene med fettet nederst.
- Strø pepper og salt mellom lagene.
- Hell i vannet
- Kok opp og la alt småkoke i 1-3 timer, til kjøttet har løsnet fra benet. Underveis rister av og til forsiktig på kjelen.
Fårikål smaker aller best dagen etterpå, så mitt tips er å lage fårikål dagen/kvelden i forveien. Dette er veldig enkelt å lage og du bruker ikke mer enn 10 min på selve forberedelsene. Det som tar lang tid er kokingen. Har erfaring at selv om det skal ta 1 time og litt så tar det mye lengre tid, så skal du ha et selskap lag maten på morgenen eller kvelden før.
Lenke: fårikålens venner http://www.farikal.no/
Lenke: fårikålens venner http://www.farikal.no/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar