Sider

06.10.2012

Fårikål

Når jeg serverer fårikål er det også en erklæring på at høsten er her. Her er min oppskrift til fårikål.

Dette trenger du:
  • 1,5 kg økologisk hodekål
  • 1,5 kg fårikål kjøtt (lammekjøtt)
  • 5 ts hel svart økologisk eller fairtrade pepper
  • 4 klyper flaksalt
  • 2-3 dl vann
  • Poteter og annet ønsket tilbehør
Slik gjør du:
  • Del hodekålen i båter og skjær vekk den tykkeste delen.
  • Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kjele. (Skal du lage mye prøv å få lånt deg en stor kjele, smaker best jo mer det er i kjelen). Bruker du en kjele som ikke er av teflon, legg kjøttbitene med fettet nederst.
  • Strø pepper og salt mellom lagene.
  • Hell i vannet
  • Kok opp og la alt småkoke i 1-3 timer, til kjøttet har løsnet fra benet. Underveis rister av og til forsiktig på kjelen.
Denne oppskriften er til 3-4 personer og serveres med poteter.

Fårikål smaker aller best dagen etterpå, så mitt tips er å lage fårikål dagen/kvelden i forveien. Dette er veldig enkelt å lage og du bruker ikke mer enn 10 min på selve forberedelsene. Det som tar lang tid er kokingen. Har erfaring at selv om det skal ta 1 time og litt så tar det mye lengre tid, så skal du ha et selskap lag maten på morgenen eller kvelden før.

Lenke: fårikålens venner http://www.farikal.no/

Ingen kommentarer: