Dette trenger du:
- 2 ss Soft margarin
- 2,5 ss sammalt hvete mel
- 4 dl økologisk ekstra lett melk
- 2 klyper sydet flaksalt
- 1/4 ts hvitt pepper
- 1/4 ts muskat
- 1/4 dels purreløk
- 3 økologiske egg
- 350 gram fersk laks
- 2 dl ferdig kokt fullkorns makaroni
- 3 skiver jarlsbergsost
- 1 brødskive ekstra grovt brød
Tilbehør:
- Poteter, økologiske gulrøtter og økologisk lett rømme
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader
- Kok opp vann, ta kjele til siden og la laksen trekke i ca. 10 minutter
- Skjær purreløken i små biter
- Lag sausen:
- Smelt smøret i en kjele og rør inn melet litt etter litt, slik at du unngår klumper. (Gjerne ta av kjelen fra platen, slik at du unngår at sausen blir svidd)
- Spe inn melken under omrøring
- Legg i purreløken, salt, hvitt pepper og muskat
- La småkoke i ca 5 minutter
- Smak og eventuelt ta i mer krydder
- Ha i makaroni og fisk i sausen
- Ha en og en plomme i blandingen og rør rundt
- Stivpisk eggehvitene, skjær den forsiktig ut med en slikkepott og vend eggehvitene sammen med resten av blandingen.
- Hell alt i en ildfast form.
- Rasp opp brødskiven og osten.
- Strø ost og brødrasp over hele blandingen
- Stek alt i ovnen på 200 grader i ca. 30-45 min. Den er ferdig når den har fått en gylden farge
- Kok opp poteter og gulrøtter
I følge min sønn så var det litt lite makaroni, så til barn kan det være et forslag å legge litt mer makaroni i gratengen, eller lage litt ekstra makaroni ved siden av.
Å lage alt tok ca. 1 time - 1 time og et kvarter, det var mest fordi det var noen som skulle vise omtrent alle lekene sine og ikke hjelpe til som pleier å være stas. Så gi deg litt god tid om du har små som henger rundt bena dine.
God middag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar