Sider

21.01.2013

Grove vafler med fløte og egg

Veien til den perfekte vaffel er underveis. Jakten er startet! Har nå fått meg nytt vaffeljern, noen år siden sist. Men, det er nå et must når sønnen min elsker vafler. Er litt opptatt av at vaflene skal inneholde noe mer enn bare "luft". Så planen er å prøve seg frem med ulike oppskrifter. Planen i går var å lage vaffelrøre med kardemomme og hel melk, men hadde ingen av delene så da ble oppskriften annerledes. Er jo slik geniale oppskrifter blir til, er det ikke?

Denne vaffelen var veldig god varm og ellers kanskje litt tung. (Allikevel godkjent av han på 3år). En kan god spe på med litt mer melk og blande inn noe lyst mel for å få vaflene litt lettere.

Sønnen min ville være med på å skrive denne oppskriften: Sfsssssssssdssssssawssswwsss

Oppskrift til 5 grove vaffel hjerter.

Dette trenger du:
2 dl fin malt sammalt hvete
1 dl kremfløte
1 dl ekstra lett melk
3 økologiske egg
50 gram smeltet soft flora
2 ss økologisk rør sukker
1 ts vanilje sukker

Slik gjør du:
Knekk eggene, bland med det tørre og spe på med litt og litt veske. Smelt smøret og hell i blandingen. Rør til alt er jevnet med hverandre.
La røren hvile litt og kjør i gang med vaffelpressa.

Serveres gjerne med syltetøy slik som vi gjør!



Ingen kommentarer: