Til 2-3 personer
Dette trenger du til kjøttkakene:
- 1 pakke karbonadedeig
- 3 vårløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 muskatnøtt = 1/4 ts muskatnøtt
- litt salt og pepper
- rapsolje til steking
- Legg karbonadedeigen i en bolle
- Rasp muskatnøtten og legg 1/4 ts i bollen
- Del/hakk opp vårløken og hvitløken i små biter
- Bland alt sammen
- Del opp i ønsket størrelse på kjøttkakene. Helst i lik størrelse, for da blir det lettere å steke de sammen etterpå.
- Rull de til små kjøttkaker. De vil være litt klissete siden det ikke er brukt mel i oppskriften. Så for deg som ønsker kan det være et alternativ, for deg som ønsker glutenfri kjøttkaker er ikke dette et alternativ.
- Legg på litt salt og pepper (for en litt sterkere smak bruk hvit pepper)
- Stekes først på sterk varme for å lage en tynn skorpe, deretter stek til kjøttkakene er gjennomstekte.
Lenke:
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2013/01/deilig-sunne-hjemmelagde-karbonader-med.html
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2013/01/potetstappe-med-rotmos-blir-ikke-bedre.html
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/03/kylling-kjttboller-servert-med-poteter.html
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/08/kyllingkjttboller-av-kalkun-med-gulrot.html
http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/08/hjemmelagd-tomatsaus-med-grnnsaker.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar