Sider

28.12.2011

Gulrot- og persillerotstappe som ekstra tilbehør til pinnekjøtt og annet kjøtt


Et tips til å få inn mer grønnsaker til pinnekjøttet enn kålrotstappe er å lage en gulrot – og persillerotstappe i tillegg. Fordi kålrotstappe med poteter det det vi pleier å spise til pinnekjøttet.


Gulrot- og persillerot stappe kan fint brukes til mye annet kjøtt enn pinnekjøtt.

Lag gulrot- og persillerotstappe på samme måte som du lager kålrotstappe.


Ingredienser:
1 pose økologiske gulrøtter
2 persillerøtter
Litt smør
Litt kraft som du dampet grønnsakene fra


Slik gjør du:
  • Skrell alle grønnsakene og del de i små biter
  • Damp alle grønnsakene til de er helt møre
  • Ta ut grønnsakene av kjelen og mos de, så grovt eller fint du ønsker selv
  • Hell opp litt av kokevannet fra grønnsakene (det inneholder mye vitaminer)
  • Smak til med litt flytende smør (kanskje en 3 skjeer)
Serveres varmt!

Tilberede pinnekjøttet: http://lenehagaskarnes.blogspot.no/2012/12/pinnekjtt-som-julemiddag-hjemme-hos.html
Hvordan spise sunnere og mer grønnsaker for helsegevinst og overskudd istedenfor en diett: http://lenehagaskarnes.blogspot.com/2011/12/hvordan-spise-sunnere-og-mer-grnnsaker.html

Ingen kommentarer: